Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ

 
Στα πλαίσια του 34ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) παρουσιάσθηκε πριν από λίγες ημέρες το Λυρικό Δράμα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε) στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της της Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO των Ηνωμένων Πολιτειών (USFUCA).


Η ελληνική όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Ελληνοκαναδού Συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου βασισμένη στην ομώνυμη Τραγωδία του Αισχύλου παρουσιάσθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Ο.Η.Ε. παρουσία Αντιπροσώπων Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) από 50 χώρες οι συντελεστές του έργου παρουσίασαν αποσπάσματα της Ελληνικής Όπερας και καταχειροκροτήθηκαν.


Συμμετείχαν: στο ρόλο του Προμηθέα ο μπάσος Βασίλειος Ασημακόπουλος όπου μάγεψε τους ομογενείς με την ερμηνεία του, στους ρόλους της Ιούς και Θεάς Αθηνάς η πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η αξεπέραστη σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, στους ρόλους του Ωκεανού και Ερμή ο άξιος τενόρος Αναστάσιος Στέλλας, και στους ρόλους της Βίας και Ωκεανίδας η υπέροχη σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου. Συνόδευσαν η Δανάη Κιουπούρογλου στο φλάουτο, ο Δημήτρης Σιδερής στο όμποε, και η πιανίστα της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης YinJia Lin. Την σπουδαία σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια είχε αναλάβει ο πρωταγωνιστής της όπερας κύριος Βασίλειος Ασημακόπουλος.


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO των Ηνωμένων Πολιτειών (USFUCA) κ. Guy Djoken ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των Εκπροσώπων 50 χωρών που παρεβρέθηκαν μέσα την έδρα των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε ένα δεύτερο χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης παρουσία του Κύπριου Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) κ. Γεωργίου Χριστοφίδη τόνισε σε δήλωσή του «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσίαση της μοναδικής Παράστασης του «Προμηθέα Δεσμώτη» μέσα στο κτήριο του Ο.Η.Ε. που γέμισε με Ελλάδα και μας έκανε υπερήφανους στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Η συμβολή του Ελληνικού Πολιτισμού στην Παγκόσμια Ιστορία είναι ανεκτίμητης αξίας. Τα μηνύματα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παραμένουν διαχρονικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...