Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΕΛΕΥΘ. ΚΑΛΚΑΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΙ, ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ ΚΑΡΟΥΣΟΥ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου. Στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά»  γράφτηκε στην ιστορία της κλασικής μουσικής μια αξιόλογη συναυλία.


Ο βραβευμένος μαέστρος με το Χρυσό Μετάλιο της πόλεως των Αθηνών Ελευθέριος Καλκάνης δημιουργεί ιστορία στην Ελλάδα με την προσφορά του στην τέχνη. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε το αριστουργηματικό Πιάνο Κονσέρτο Νο.1 του Τσαϊκόφσκι, την Συμφωνία Νο.29 του Μότσαρτ, και σε Παγκόσμια Πρώτη εκτέλεση την «Συμφωνία Νο.4 «Συμφωνία της Γης» του Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου.

Η συναυλία άρχισε με την πρωτότυπη Συμφωνία Νο.4 «Συμφωνία της Γης», η οποία συγκίνησε το ακροατήριο με την μαγική μελωδία της. Οι αρμονίες του έργου σε ταξιδεύουν σε έναν άλλο μυστηριώδη κόσμο. Το μοτίβο της συμφωνίας δίνει την εντύπωση της κίνησης του πλανήτη μέσα στον γαλαξία. Το έργο και ο δημιουργός του Παναγιώτης Καρούσος χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό. Κατά γενική ομολογία μουσικών και κοινού η «Συμφωνία της Γης» θα καθιερωθεί στα κλασικά έργα του ρεπερτορίου της μουσικής δημιουργίας. Ο βιρτουόζος πιανίστας Μενέλαος Τσικλίδης εκτέλεσε με πάθος το ρομαντικό Πιάνο Κονσέρτο του Τσαϊκόφσκι δείχνοντας όλη του την δεξιοτεχνία στο περίτεχνο έργο.

Η συναυλία τελείωσε με την ωραιότατη Συμφωνία Νο.29 του Μότσαρτ, έργο αγαπητό από τους φιλόμουσους καθιερωμένο στα αριστουργήματα της κλασικής μουσικής.

Οι μουσικοί της ορχήστρας σε μεγάλη φόρμα υπό την άριστη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη γέμισαν την αίθουσα με τα μουσικά χρώματα και την μαγεία της μουσικής. Ήταν μια υπέροχη συναυλία, μια μαγική βραδιά αξέχαστη που μας χάρισαν ο σπουδαίος μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...